Gå til sideindhold

Vores Grønne Køkken

 

Som deltager på et af Ungdomsskolens madhold går den korteste vej til et grønnere liv via evnen til at lave og nyde plantebaseret mad.

 

Kulturhus- og ungdomsskoleleder, Sidse Marie Olsen, 2024

 

Vores grønne profil

I året 2022 tog vi beslutningen om at være de første i Danmark som havde en grøn madprofil i Ungdomsskolen, og det er vi den dag i dag stadigvæk meget stolte af.

 

Hver tirsdag kl. 17:30 er der gratis fællesspisning for alle unge mennesker i Køge Kommune i caféen på Tapperiet. 

 

Vores Ungekulturhus TAPPEN er værter for fællesspisningerne, og byder på et varierende og nærende måltid.

 

Udover vores grønne fællesspisning har vi også vegetariske madhold i Ungdomsskolen, og der serveres også altid vegetarisk mad til events, aktiviteter og lign. i Ungdomsskolen.

 


 

De tre principper

Fællesspisningen som tilbud bygger på tre principper for de unge mennesker

 

Sæsonens grønne og økologiske råvarer

Vi bruger friske, bæredygtige og økologiske råvarer, der passer til årstiden. 

 

Håndlavet mad fra bunden

Alt vores mad er lavet med kærlighed og omtanke. 

 

Fællesskab om måltidet

Vi spiser sammen, hvilket skaber hygge og god stemning.

 


 

(...) Det er konkret handling, man kan øve sig sammen med andre og man prepper til en bedre fremtid. 

 

Det er der rigtig mange unge i Køge Kommune der gør hver uge, enten når der er fællesspisning eller når der eksperimenteres og produceres rundt om i skolekøkkenerne.

Kulturhus- og ungdomsskoleleder, Sidse Marie Olsen, 2024

Vores erfaring

Vi oplever at der er flere og flere unge som bruger det gratis tilbud, og mødes om måltiderne, også uden kendskab til hinanden.

 

Vi tror på, at mad og dét at spise sammen, kan samle os, og især kan samle de unge, således at de mødes om et samskabende fællesskab både i Ungekulturhuset TAPPEN og i Ungdomsskolen.

 

De mødes i caféen på Tapperiet, i de farvede lampers skær og til tider er der både underholdning, optrædener eller anden aktivitet enten samtidigt med spisningen eller efter – også som et led i at samle de unge og skabe et sted ‘for og med’ de unge.

Apricore logo