Gå til sideindhold

FAQ

Her finder du svar på en række spørgsmål som vi ofte modtager ifm. tilmelding til hold, forsikring, betaling og om ungdomsskolen generelt

Hvem kan gå i Køge Ungdomsskole?

 • Det kan alle 13-18-årige, der er bosat i Køge Kommune.

 

Hvad koster det at gå i Køge Ungdomsskole?

 • De fleste aktiviteter, hold og undervisning er gratis! På nogle hold (såsom Knallertundervisning og Dykning) og andre aktiviteter (såsom Dykkerlejr og Gokart) er der en egenbetaling. Det fremgår af holdbeskrivelsen, hvorvidt dette er tilfældet og hvor stort beløbet i så fald er.

 

Hvornår begynder holdene?

 • Ungdomsskolens hold begynder i uge 37 og stopper til påske året efter. Vi holder efterårsferie i uge 42, juleferie fra uge 49 til og med uge 52 og vinterferie i uge 8.

 

Hvor foregår undervisningen på diverse hold?

 • Ungdomsskolens tilbud er fordelt over hele kommunen. Du kan se den specifikke lokation for dit hold under holdbeskrivelserne på vores hjemmeside.

 


 

Hvilke hold kan jeg tilmelde mig – og må jeg tilmelde mig flere hold?

 • Du kan som udgangspunkt tilmelde dig alle holde – også de hold, der ikke ligger i dit lokalområde. Der er dog visse hold, der henvender sig til en særlig aldersgruppe/klassetrin. Der er ingen begrænsninger på, hvor mange hold du kan tilmelde dig, men det er vigtigt, at du har tid til det hele. Vi forventer, at du møder op – hver gang og til tiden.

 

Hvordan tilmelder jeg mig?

 • Du tilmelder dig via vores hjemmeside. På www.køgeungdomsskole.dk finder du alle vores hold. Når du har fundet det hold, du ønsker at tilmelde dig, trykker du på det. Du bliver ført til en side, hvor du kan trykke på en ”TILMELD”-knap. Herfra skal du blot udfylde formularen med dine oplysninger. Du modtager en bekræftelse fra os, når vi har registreret din tilmelding.

 

Kan jeg tilmelde mig et hold, der allerede er startet?

 • Ja, hvis holdet stadig er aktivt på vores hjemmeside, betyder det, at det stadig er muligt at tilmelde sig holdet.

 

Det hold jeg gerne vil tilmelde mig er fyldt – kan jeg tilmelde mig en venteliste?

 • Vi opretter ventelister til de hold, der er fyldt op. Du er meget velkommen til at tilmelde dig ventelisten. Vi kontakter dig, hvis der kommer en plads til dig på holdet. OBS! Vores Knallertundervisning er meget populært. Når du har tilmeldt dig på hjemmesiden, betyder det, at du står på venteliste. Det er nemlig de ældste elever på ventelisten, der først tilbydes knallertundervisning. Du kan til enhver tid få oplyst din ventelisteplacering og forventet starttidspunkt ved at ringe på tlf.: +45 25 56 60 82

 


 

Hvad gør jeg, hvis jeg fortryder en tilmelding ved betaling?

 • Som udgangspunkt er en tilmelding ved betaling bindende. Hvis Ungdomsskolen er nødsaget til at aflyse, vil du få dine penge retur.

 

Hvordan foregår en eventuel egenbetaling til et hold/studietur?

 • Hos Køge Ungdomsskole kan du betale med Dankort, VISA, MasterCard og MobilePay.
  • Køb: Du kan købe en tilmelding via hjemmesiden www.køgeungdomsskole.dk. Ved købet kan du betale med Dankort. Beløbet bliver først trykket på kontoen, når tilmeldingen bekræftes af os. Når tilmeldingen er bekræftet, vil du modtage besked fra os pr. mail, sms eller brev. Bemærk, at din tilmelding er bindende, så snart den er bekræftet. Ifølge købeloven har du 14 dages fortrydelsesret på varer købt på nettet. Du bør sikre dig, at det er den korrekte aktivitet, du tilmelder dig. Prisen refunderes kun i tilfælde af, at ungdomsskolen aflyser aktiviteten.
  • Pris: Alle priser er i DKK (danske kroner).
  • Personoplysninger: Dine kortoplysninger sendes direkte krypteret til PBS. Køge Ungdomsskole har derfor ikke adgang til disse oplysninger (læs mere under spørgsmålet: Hvordan forholder ungdomsskolen sig til EU-dataforordningen?”)
  • Betaling ved rejser: Vi arrangerer forskellige ture og rejser hen over året. Uanset hvilken tur, du er tilmeldt, gælder følgende regler:
   • Når du har tilmeldt dig en tur, bliver du og dine forældre inviteret til informationsmøde, hvor I vil møde lærerne og høre om turens indhold, pris og andre praktiske detaljer. Her bliver I informeret om betalingen af depositum og betalingsraterne.
   • Tilmeldingen er først bindende, når du har betalt depositum. Depositum betales ikke tilbage med mindre, at ungdomsskolen aflyser rejsen. Det vil sige, at du ikke kan få pengene retur, hvis du i løbet af indbetalingerne opdager, at du ikke kan deltage på turen alligevel.
   • Der tages forbehold for prisstigninger fra rejsebureauets side samt forbehold for ændrede afgangstider, hvis der rejses med fly.
   • Vores rejser og ture er uden alkohol eller andre rusmidler.
   • På vores rejser og ture overholder vi vores aftaler og følger normerne for adfærd i de lande, vi besøger.

 

Skal jeg melde afbud, hvis jeg en dag er syg eller forhindret i at komme?

 • Hvis du skulle blive syg/forhindret i at deltage i en undervisningsgang, kan du melde dig syg ved at sende din underviser en SMS. Har du ikke vedkommendes nummer, så send en sms til +45 25 56 60 82, hvor du oplyser dit navn og hvilket hold, du går på.

 


 

Er jeg forsikret gennem Ungdomsskolen?

 • Nej. Kommunen har ikke forsikringer, der dækker eleverne og deres ejendele, mens de deltager i hold og aktiviteter i regi af Ungdomsskolen. Ifølge Kommunalfuldmagten (Indenrigs- og Socialministeriet, 2012) er det ikke lovligt for os at tegne en kollektiv ulykkesforsikring for børn i kommunale tilbud. Skulle en elev komme til skade eller få beskadiget/stjålet værdigenstande, er det familiens eget forsikringsselskab, der skal rettes henvendelse til. Bemærk at nogle aktiviteter kan være risikobetonede og at der muligvis skal tegnes tillægsforsikring til ens private ulykkesforsikring. Det er en god idé at rådføre sig hos eget forsikringsselskab for korrekt information.
  • Ungdomsskolen sørger naturligvis for, at undervisningen foregår under opsyn og at eleverne benytter det sikkerhedsudstyr, der måtte være tilknyttet aktiviteten/holdet (såsom styrthjelm, redningsvest, mv.). Det er ungdomsskolens ansvar, at både materiel som sikkerhedsudstyr og baner er i forsvarlig stand.
  • Ved udlandsrejser tegner Køge Ungdomsskole en basis rejseforsikring. BEMÆRK at ungdomsskolen IKKE tegner afbestillingsforsikring ifm. rejser og ture. Det skal eleven selv sørge for.

 

Tager I billeder af os?

 • Vi optager ofte fotos og små filmklip af harmløse situationer ifm. rejser, ture, arrangementer, undervisning og diverse hold – og bruger disse til at vise jer, jeres forældre og andre interesserede, hvad vi går og laver på Ungdomsskolen. Vi anvender aldrig billeder, der måtte virke krænkende, men hvis du alligevel ikke ønsker, at disse fotos skal kunne bruges til vores Facebook, Instagram og hjemmeside skal du aktivt fortælle os det. Fortryder du et evt. billede, der er blevet taget af dig, respekterer vi det selvfølgelig og beder dig fortælle os det, så vi kan slette fjerne det fra Facebook, Instagram eller hjemmesiden.  

 

Hvordan forholder Køge Ungdomsskole sig til EU-dataforordningen (GDPR)?

 • Ungdomsskolen er ansvarlig for indsamling og behandling af persondata. De personlige oplysninger som du indtaster under tilmelding (navn, adresse, e-mail og telefonnummer) bruges udelukkende til afvikling af aktiviteter i ungdomsskolen og bliver ikke videregivet til andre. Udover de personlige oplysninger logges også IP-adresse. Disse oplysninger bruges udelukkende til statistik og ved sager om misbrug/svindel. Kundeoplysninger og CPR-nummer sendes/opbevares ikke krypteret, men ved betaling med betalingskort sendes disse oplysninger direkte krypteret til PBS. Ungdomsskolen har IKKE adgang til dine kortoplysninger.

 


 

Hvad er Tapperiet?

 • Ungdomsskolens sekretariat holder til på Tapperiet som er Køges ungekulturhus og spillested. Som Køges foretrukne ungelaboratorium har Tapperiet gennem årene fostret tilbagevendende kulturbegivenheder inden for film, skate, kunst og teaterkoncerter - også i Ungdomsskole-regi. Du kan orientere dig om arrangementer, koncerter, mv. på Tapperiets hjemmeside www.tapperiet.nu 

 

Hvad er Gule Hal?

 • Gule Hal er Tapperiets skatepark til skateboard, rulleskøjter, løbehjul, BMX og andre på hjul. Aldersgrænsen for brug af skateparken er min. 10 år. Ved særlige lejligheder arrangeres der også koncert og andre kulturaktiviteter i hallen. Har du spørgsmål eller kunne du tænke dig at leje Gule Hal til et arrangement, så skriv til: skategulehal@tapperiet.nu 


 

Hvordan får jeg svar på andre spørgsmål?

 • Du er altid velkommen til at kontakte os på telefon: +45 25 56 60 82 eller mail: ungdomsskolen@koege.dk


Senest opdateret 30.05.2024 10:37 af MLH
Apricore logo