Parkour

Borup Skole

Mere information

Parkour handler om at komme fra et sted til et andet på den hurtigste og mest effektive måde. 

Møder du en forhindring på din vej, må du forcere på bedste vis. Det foregår i byen, og det sætter din krop i fokus, da den er dit eneste redskab.

Hvis du ønsker at udtrykke dig endnu mere kreativt, kan Parkour kombineres med spektakulære "moves" som saltomortaler og rotationer. Så kaldes det freerunning. Vi underviser i begge dele.

Parkour er en disciplin for drenge og piger i alle aldre. Nybegyndere kan få en god start i sikre omgivelser med en erfaren parkourudøver som underviser. Og de mere rutinerede traceurs, som udøverne kalder sig, kan lære mere og få yderligere inspiration på holdet.

Undervisningen foregår både udendørs og indendørs afhængigt af vejret. Indendørs anvender vi gymnastikredskaber. Udendørs kombinerer vi gymnastikredskaber med de faciliteter, der findes ved Borup Skole.

Vi anbefaler almindeligt træningstøj, som man let kan bevæge sig i, samt nogle gode og nogenlunde rene sko med et godt fodfæste og eventuelt stødabsorberende egenskaber. Et par gode løbesko er et udmærket bud.

Parkour er ikke farligt! Træner man fornuftigt og kender sine egne grænser, kan man udvikle sine evner sikkert og effektivt uden at pådrage sig skader.

Referencer: www.youtube.com - søg på f.eks. Team JiYo, Parkour, Urban Tricking, Freerunning, Århus Parkour, Streetmovement, David Belle, Chase Armitage, Bjarke Hellden, Sebastian Foucan, Yamakashi.

Praktiske oplysninger
Lærer Magnus Bo Karlsson,
Ledige pladser 5
Pris Det er gratis at deltage
Andre muligheder
Dato, tid og sted

Borup skole, torsdag 16.00-18.00 i den nye idrætshal. Undervisningen starter op i uge 37.